Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Eetexpert | Masterclass eetproblemen aanpakken bij ASS

Deze workshop richt zich tot iedereen die actief instaat voor therapie en begeleiding van kinderen, jongeren en/of volwassenen met eetstoornissen.
06 okt

ASS & eetproblemen: Het is geen geheim dat we vaak comorbiditeit zien tussen ASS en een brede variëteit aan eetproblemen. Enerzijds weten we dat evidence based behandelingen zoals Cognitieve Gedragstherapie, ook effectief zijn in het behandelen van eetproblemen bij kinderen/jongeren met ASS. Anderzijds leert de praktijk ons dat de toepassing van deze behandelvormen een ernstige aanpassing vraagt om voldoende slaagkans te hebben. Het is een dunne, fragiele grens bewandelen tussen op tempo en maat van de cliënt werken én voldoende doortastend, volhoudend  en soms zelfs pushend te werk gaan. Hoe behoud je een sterke vertrouwensrelatie waarin iemand kan voelen dat die oké is zoals ie is? Én kan je toch evenwichten, overlevingsmechanismen op die manier doorbreken dat de noodzaak tot verandering duidelijk wordt? Of is veranderen dan misschien toch niet nodig? Wanneer beslis je dat het ‘good enough’ is zoals het nu gaat?

Diëtiste An Gers en psychologe Lotte Theuwis brengen samen een verhaal van hoe 1 + 1 niet 2 maar 3 is, en wat de kracht van multidisciplinair werken is.

Deze workshop wordt online gepresenteerd

Meer informatie kan je hier vinden