Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Eetexpert | Kennisdag 2022 - Emotieregulatie in de zorg bij eet- en gewichtsproblemen

Er wordt vertrokken van de vraag 'Wat zijn emoties' en vervolgens worden de noden verkend om cliënten te versterken i.v.m emotieregulatie in het traject bij eet- en gewihtsproblemen.

Wil je volgen op locatie? Dan vind je hier meer informatie.

Volg je liever live? Klik dan hier!

15 sep

Programma
Dit jaar gaan we in op emotieregulatie. We vertrekken van de vraag ‘Wat zijn emoties’ en gaan vervolgens verkennen welke noden er zijn om cliënten te versterken i.v.m. emotieregulatie in het traject bij eet- en gewichtsproblemen. De namiddag biedt zeer concrete antwoorden voor praktijkwerk van preventiewerkers en behandelaars.  

Voormiddag  

9u30: Welkom (An Vandeputte, Kenniscentrum Eetexpert)
9u35: Wat zijn emoties en wat doe je ermee? (Carolien Rieffe, University van Twente, Leiden Universiteit, University College London)
11u15: Emoties reguleren bij eet- en gewichtsproblemen: Wat moet je weten en hoe voeg je in? (Lien Goossens & Sandra Verbeken, Universiteit Gent)

Namiddag

13u15: Emotieregulatie in de eerstelijn: Versterken van emotieregulatie bij kinderen en hun ouders binnen de eerstelijns-GGZ (Nathalie Haeck, Universiteit Gent)
13u45: Emotieregulatie in de diëtistenpraktijk: Werken en samenwerken rond emoties in de diëtistenpraktijk (Ellen Moens, Odisee hogeschool en universitair centrum Kind & Adolescent)
14u15: Emotieregulatie voor psychologen: een nieuwe emotieregulatietraining, gebaseerd op het Adaptive Coping with Emotions model (Taaike Debeuf, Kenniscentrum Eetexpert & Universiteit Gent)
15u15: Emotieregulatie versterken thuis en onderweg: Hoe supporters kunnen ondersteunen bij te sterke emoties (Els Verheyen & Jiska Beterams, ANBN) 
15u45: Emotieregulatie in de context: De rol van ouders in het omgaan met emoties bij jongeren met eetstoornissen  (Lies Depestele, Alexianenzorggroep Tienen)

 

Meer informatie voor wie ter plaatse wil volgen, vind je hier.

Meer informatie indien je online wilt volgen vind je hier.