Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

EETEXPERT - Basistraining rond de detectie en behandeling van eetstoornissen

Zie jij in je praktijk personen met eetstoornissen? Vraag je je wel eens af hoe je dit best aanpakt en hoe je hen kan motiveren? Kan je wel wat ondersteuning gebruiken bij de begeleiding van deze patiënten?
07 jun

Programma

Deze vorming geeft handvatten voor de aanpak van eetstoornissen bij jongeren en volwassenen, en is gericht op hulpverleners die beginnende ervaring hebben met deze problematiek. De sprekers geven theoretische basisprincipes en werken deze samen met jullie uit aan de hand van concrete casussen.
Mis je nog wat basiskennis rond diagnostiek en behandeling van eetstoornissen? Kan je nog wat opfrissing gebruiken? Wie inschrijft voor deze vorming, kan ter voorbereiding gratis toegang krijgen tot de e-learning ‘Eetstoornissen’. Indien je van dit aanbod gebruik wenst te maken, vermeld dit bij ‘opmerkingen’ in het inschrijvingsformulier.

Doelgroep

Deze studiedag richt zich tot iedereen die actief instaat voor de begeleiding en behandeling van jongeren of volwassenen met eet- en gewichtsproblemen (diëtisten, psychologen, psychiaters, kinderartsen, huisartsen, preventiewerkers, CLB-medewerkers, kinesitherapeuten, bewegingsdeskundigen…). Accreditering voor artsen wordt aangevraagd bij werkgroep Ethiek en Economie.

Docenten

Rozemarijn Jeannin is psycholoog en werkt als wetenschappelijk medewerker bij Eetexpert.
Cato Nys is psycholoog en werkt als wetenschappelijk medewerker bij Eetexpert. Daarnaast is ze actief als zelfstandig consulent bij praktijk PraxisP.
Prof. dr. Lien Goossens is psycholoog en werkt aan de vakgroep ontwikkelings-, persoonlijkheids- en sociale psychologie van de Universiteit Gent. Ze verricht onderzoek naar eetstoornissen en obesitas bij kinderen en adolescenten en is als klinisch psycholoog verbonden aan het Universitair Psychologisch Centrum Kind & Adolescent.

Praktische informatie

Wanneer: 07/06/2018, van 9u30 tot 16u30
Waar: VAC Gent, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent (zaal Jacob Van Artevelde)
Kostprijs: 75€
Wie ook inschrijft voor de basistraining overgewicht, betaalt 130 euro voor beide dagen.
Inschrijvingsmodaliteiten: Inschrijven gebeurt via onze vormingsagenda. De ontvangst van je inschrijvingsbevestiging geldt als inschrijving en is jouw akkoord om tijdig te betalen. We rekenen erop dat je asap en uiterlijk 2 weken voor de vorming betaalt op rekeningnummer BE20 7340 1588 3656 van Eetexpert, met vermelding ‘Basistraining eetstoornissen 07/06/2018 + je naam’. Annuleringsvoorwaarden: zie website.

Organiserend comité: Prof. dr. C. Braet, Prof. dr. L. Claes, Prof. dr. P. De Cort, I. Ulens, A. Vandeputte.

VAC Gent, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent (zaal Jacob Van Artevelde)