Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Een gezonde planeet, de rol van de diëtist

Hoe kan de voedingsdriehoek ook de planeet gezonder maken? Een webinar speciaal voor diëtisten die ook duurzamere adviezen willen geven. Een samenwerking tussen de VBVD commissie duurzaamheid en Gezond Leven.
24 jun

Een gezond en milieuverantwoord menu samenstellen? Da’s geen eitje. De voedingsdriehoek van Gezond Leven schiet te hulp! Samen met het Departement Omgeving werd de milieu-impact van onze voeding daarin nog sterker onderbouwd en vertaald naar concrete tips voor de consument. Zo sla je met de voedingsdriehoek twee vliegen in één klap: je eet gezond voor jezelf én voor de planeet!  Hoe ziet zo’n voedingspatroon er dan uit? Een klein tipje van de sluier: plantaardige voeding mag wat meer plek inpalmen op ons bord.Want wat goed is voor onze gezondheid, is vaak ook goed voor het milieu.

Jolien Jonckheere, Projectmedewerker Gezonde Voeding bij Gezond Leven zal de voedingsdriehoek met de nieuwe aanbevelingen rekening houdend met de milieu-aspecten overlopen. Hoe zijn deze aanbevelingen tot stand gekomen? Waarom hebben we aandacht voor het milieu bij voedingsaanbevelingen? Wat is de milieu-impact van voeding (verschillende milieu-indicatoren, een milieu-impact voor elke stap in het voedingssysteem)? Jolien geeft een heleboel praktische tips voor diëtisten, bespreekt casussen en zal de door jou gestelde vragen beantwoorden.

 

Wanneer?

Donderdag 24 juni 19u-20u30

Ook uitgesteld kijken is mogelijk!

 

Prijs:

€15 voor leden VBVD & studenten

€25 voor niet-leden

 

Inschrijven kan tot 22 juni!

gezonde planeet rol van de diëtist