Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

De doorbraak van plantaardige voeding in Vlaanderen

Er beweegt wat op ons bord! De interesse in gezonde voeding neemt jaar na jaar toe. De Vlaming ruilt zijn stukje vlees steeds vaker in voor plantaardige alternatieven.
06 jun

De bewustwording over de impact van onze voedingsgewoontes op het klimaat groeit. 2019 wordt het jaar van de vegan, aldus The Economist. Bedrijven die hierop inspelen, hebben de wind in de zeilen.

Hoe krijgt deze eiwittransitie vorm, in binnen- en buitenland? En hoe kan de Vlaamse voedingsindustrie aanknopen bij deze trends? Hoe maken we gebruik van nieuwe inzichten rond nudging om de consument te verleiden tot een gezonder, plantaardiger voedingspatroon?

Kom op 6 juni naar de studiedag ‘De Doorbraak van Plantaardige Voeding in Vlaanderen’ van Next Food Chain voor een antwoord op al deze vragen. Onze experts maken u wegwijs in de laatste ontwikkelingen rond plantaardige voeding en bedrijfsleiders vertellen hoe zij de transitie naar plantaardig vormgeven.

Locatie: VDK bank , Sint-Michielsplein 16, 9000 Gent

Prijs:

  • gratis voor leden van Next Food Chain
  • bedrijven: 120 euro (incl BTW)
  • organisaties en andere: 49 euro (incl BTW)

's Middags is er een plantaardige netwerklunch en de officiële lancering van het Netwerk Next Food Chain.

In de namiddag kunnen deelnemende bedrijven kiezen uit drie workshops, waar we praktisch aan de slag gaan met de inzichten van de voormiddag.