Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Cursus COPD voor diëtisten

Op 4 november en op 25 november starten de nieuwe uitvoeringen van de post-hbo cursus COPD voor diëtisten. U zich vanaf nu aanmelden voor deze cursus.
Vind hier meer uitleg.

Klik hier voor meer info.

04 nov tot 26 nov

Ben je diëtist en wil je patiënten met COPD optimaal begeleiden? Tijdens de praktijkdagen COPD leer je om, aan de hand van casuïstiek (live patiënten), de diëtistische behandeling af te stemmen op de individuele patiënt.

Tijdens de training COPD voor diëtisten doe je kennis en vaardigheden op in assessment en begeleiding van patiënten met COPD. Naast uitleg anatomie en pathologie bij COPD (longarts) en vertaling van longfunctieonderzoek naar de praktijk (fysiotherapeut), recente ontwikkelingen in de dieetinterventie bij COPD wordt uitgebreid ingegaan op andere aspecten zoals klachten, beperkingen en kwaliteit van leven. Naast het in kaart brengen van de integrale gezondheidstoestand van de patiënt bespreek je met de psycholoog het gedrag van de patiënt en het effectiever worden in het motiveren tot gedragsverandering. Samenwerking met andere disciplines (interdisciplinaire zorg) en afstemming tussen 1e, 2e en 3e lijn in de ketenzorg COPD komen uitgebreid aan bod.

In het kort
Duur                : 2 dagen
Start                : Start: 04-11-2021 Vervolg: 05-11 en Start: 25-11-2021 Vervolg: 26-11
Studiebelasting : 17 uur (contacturen 12 uur)
Niveau            : hbo+
Accreditatie : 15,5 ADAP
Resultaat        : certificaat of bewijs van deelname
Kosten             : € 610,- 
Tijden            : 09.30 – 16.30 uur
Voor wie        : diëtisten
Locatie: Nijmegen

Direct contact
HAN VDO | T (024) 351 10 83 | E info.hanvdo@han.nl