Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

CHROMETA departement KU Leuven | Tweede wetenschapsdag: Chronische ziekten en metabolisme

Op 18 maart 2023 organiseert het departement CHROMETA van de KU Leuven een wetenschapsdag met focus op endocrinologie, maag-darm en lever, longen en thoraxheelkunde. Toegankelijk voor heel de familie.
18 mrt

Deze tweede wetenschapsdag van het departement Chronische ziekten en Metabolisme, zal doorgaan in Leuven op de Health Sciences campus Gasthuisberg.

We zullen je weer trakteren op een waaier van interessante lezingen en leerrijke workshops uit de verschillende domeinen van ons departement: endocrinologie, maag-darm en lever, longen en thoraxheelkunde. In de lezingen zullen onze onderzoekers en artsen je graag de nieuwste ontwikkelingen uitleggen in hun onderzoeksdomein en de impact daarvan op de medische vooruitgang. Tijdens de workshops ga je een blik kunnen werpen achter de schermen van het fundamenteel onderzoek van ons departement: kleine gezondheidstestjes doen, zelf een experiment uitvoeren, uitleg over een state-of-the-art techniek of toestel krijgen. Bovendien willen we je deze keer ook een kleine rondleiding geven in enkele van onze nieuwe onderzoekslabo’s.

En jazeker, we voorzien ook weer leuke workshops voor kinderen van 6 tot 14 jaar! Het wordt een interessante dag voor jong en oud, voor het hele gezin, voor zij die dromen van een carrière in de wetenschap, en voor zij die er middenin zitten!

Iedereen is welkom; van student tot patiënt, van collega-onderzoeker en -gezondheidsmedewerker tot familie en vrienden.

 

Meer informatie vind je op de website van de CHROMETA Wetenschapsdag.