Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

AP Hogeschool | Meerdaagse navorming Voeding bij sport

Een navorming van 7 dagen verspreid over het academiejaar. Een organisatie van de opleiding Voedings- en Dieetkunde van AP Hogeschool en de vakgroep Revaki van de Universiteit Antwerpen.
13 okt

Voeding is voor een persoon die intensief sport en/of mee doet aan wedstrijden belangrijk. De juiste sportvoeding is cruciaal voor optimale resultaten. De cursist leert sportvoedingsadvies op maat te geven, dit zowel in functie van de prestatie, gezondheid en lichaamstelling van de sporter.

In deze navorming worden de meest recente wetenschappelijke internationale aanbevelingen toegelicht. Je leert de aanbevelingen kritisch analyseren en interpreteert hieruit welk advies geschikt is voor de sporter. Een sportpsycholoog komt toelichten wat zijn rol kan zijn in het mee begeleiden van een sporter. Sportvoedingssupplementen worden toegelicht: welke zijn wanneer nuttig, welke zijn illegaal? Het uitwerken van een casus geeft meer praktisch inzicht in de theorie.

Na het volgen van deze navorming beschik je over de volgende competenties:

  • Je kan gestructureerd de individuele en specifieke energiebehoefte van een sporter vaststellen.
  • Je kan zijn actuele voedingspatroon en -gewoonten bepalen.
  • Je stelt aanpassingen voor die realiseerbaar zijn op korte en lange termijn en die de prestaties van de sporter ten goede komen, op een optimale en gezonde manier.
  • Je kan indien nodig doorverwijzen.

We beogen een zeer praktische opleiding waarmee de deelnemers onmiddellijk aan de slag kunnen in de eigen setting.
De navorming wordt aangeboden in 7 lesdagen verspreid over een academiejaar
De lesdagen gaan door op een donderdag en starten om 9 uur en eindigen meestal voor 17 uur.

Meer informatie vind je hier.