Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

AOAC Lowlands | Symposium 'Duurzame eiwitvervangers onder de loep'

Eiwitten maken een cruciaal deel uit van onze voeding. Het huidige model van eiwitproductie en -consumptie staat echter onder druk. Uit alle hoeken klinkt dat meer diversiteit en duurzaamheid noodzakelijk zijn.

Meer informatie vind je in bijlage of op de website van AOAC Lowlands

13 okt

AOAC Lowlands organiseert op donderdag 13 oktober het symposium “Duurzame eiwitvervangers onder de loep” in Breda.
Het inschrijvingsgeld bedraagt 200 euro (excl. BTW) bij inschrijving voor 1 augustus (250 euro na 1 augustus) en 125 euro (excl. BTW) voor studenten.

Eiwitten maken een cruciaal deel uit van onze voeding. Het huidige model van eiwitproductie en -consumptie staat echter onder druk. Uit alle hoeken klinkt dat meer diversiteit en duurzaamheid noodzakelijk zijn. Welke eiwitbronnen zijn er op heden beschikbaar en welke alternatieve eiwitbronnen staan klaar om onze supermarkten te veroveren? Is de consument hier klaar voor en zijn deze eiwitten ook veilig? Hoe gaan onze lokale bedrijven om met deze veranderingen en waar lopen ze tegenaan? Kunnen de veehouderij en veevoederketens anticiperen op de maatschappelijke uitdagingen en zorgen voor meer duurzaamheid? Welke uitdagingen zijn er op vlak van voedselzekerheid en wat is de impact op onze economie en het milieu?

Meer info omtrent het programma kan u hieronder in de bijlage vinden of via de website AOAC Lowlands.