Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

AllergieDiëtisten | Ultra bewerkte voedings versus gezonde voeding en allergische aandoeningen (webinar)

Werkt gezonde voeding zowel preventief als curatief bij een allergie? Wat is optimale voeding? Hoe kunnen we met voeding ons darmmicrobioom en onze immuniteit verbeteren?
25 apr

Je bent wat je eet, wordt vaak gezegd.

Werkt gezonde voeding zowel preventief als curatief bij een allergie? Wat is optimale voeding? Hoe kunnen we met voeding ons darmmicrobioom en onze immuniteit verbeteren?

Wat is inflammatoire voeding? Wat is de determinant in de mate van bewerking van voedingsmiddelen en wat is het effect naar allergie? 

Wat moeten we weten over het microbiële gehalte van voeding en waarom is dat zo belangrijk? 

Gezond kun je ultrabewerkte voeding bezwaarlijk noemen, maar is er ook een verband met de toename van allergische aandoeningen? Hoe komt het dat steeds meer mensen allergisch voor voeding zijn? Deze ‘masterclass’, gegeven door Berber, bevelen we je graag aan.

Wanneer:

25 april 2023 19.00u – 21.00u

Spreker:

Berber Vlieg – Boerstra, Dr. diëtist – onderzoeker

Meer info vind je hier.