Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

AllergieDiëtisten | De invloed van AGE's op he tdarmmicrobioom en de darmpermeabiliteit

AGE’s (Advanced glycation end products) zijn (schadelijke)verbindingen die in het lichaam worden gevormd wanneer vet en eiwit zich verbinden met suiker. Wanneer ze zich in hoge mate ophopen, verhogen ze het risico op tal van ziekten.
11 Mei

AGE’s (Advanced glycation end products) zijn (schadelijke)verbindingen die in het lichaam worden gevormd wanneer vet en eiwit zich verbinden met suiker. Wanneer ze zich in hoge mate ophopen, verhogen ze het risico op tal van ziekten.

AGE’s kunnen zich ook vormen in het voedsel dat u eet. Bepaalde bereidingsmethoden kunnen ervoor zorgen dat hun gehalte in voedsel omhoogschiet.
Het westerse dieet, gekenmerkt door een hoog gehalte aan AGE’s, een verhoogde inname van rood en bewerkt vlees en een laag vezelgehalte leidt tot een lagere microbiële diversiteit, dit is mogelijks geassocieerd met het ontstaan van bijvoorbeeld allergieën.

Laura Mariën, Lisa Lau en Fleur Gentry deden onderzoek naar het werkingsmechanisme van AGE’s en het verband tussen een verhoogde inname van AGE’s en het ontstaan van allergie.

Wanneer:

11 mei 2023 12.00u – 14.00u

Sprekers:

Laura Mariën, Lisa Lau en Fleur Gentry

Meer vind je hier.