Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

AllergieDiëtisten | Breastfeeding and allergens, what's the evidence? (Webinar)

Welke allergenen geef je effectief door via borstvoeding? En zijn deze altijd schadelijk? Adviseer je de moeder van een kind met bijvoorbeeld koemelkallergie om ook voor het volgende kind koemelk uit haar eigen voeding weg te laten?
13 nov

Rosan voltooide haar studie diëtetiek in Zuid-Afrika en specialiseerde zich in kindervoeding in het Verenigd Koninkrijk. In Londen heeft ze een drukke kinderdiëtistenpraktijk gespecialiseerd in voedselallergie en voedingsproblemen.  Ze schreef talrijke publicaties over kindervoeding, voedselallergie, voedingsproblemen en is in het bijzonder geïnteresseerd in de associatie tussen groei en voedselallergie.
Zij is dus de ideale expert om ons antwoorden te geven op praktische vragen zoals:

Welke allergenen geef je effectief door via borstvoeding? En zijn deze altijd schadelijk?
Adviseer je de moeder van een kind met bijvoorbeeld koemelkallergie om ook voor het volgende kind koemelk uit haar eigen voeding weg te laten?
Hoelang kan je een kind met voedselallergie het beste borstvoeding geven? 
Wat als je borstvoeding geeft aan een kind met een ei- of koemelkallergie en je eet per ongeluk iets met een beetje ei of melk erin? Hoelang duurt het voordat de borstvoeding weer veilig is, vrij van het allergeen?

Zijn er nog praktische vragen waar je tegenaanloopt, dan bezorgen wij ze met plezier aan Rosan via kris.gillis@allergiedietisten.com

Deze masterclass wordt gegeven in het Engels.

Wanneer:

13 november 2023 19.00u – 21.00u

Spreker:

Rosan Meyer, Principal Research Dietician

 

Meer info vind je hier.