Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

Voordelen van het VBVD lidmaatschap

Ben je diëtist of student-diëtist maar nog geen lid van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten?

Word nu lid en bepaal door je participatie mee vanop de eerste rij de toekomst van de diëtist! 

Alle voordelen van lidmaatschap vind je hier.

De VBVD is op zoek naar diëtisten (in spé) die hun ervaring willen delen, hun schouders mee onder de beroepsvereniging kunnen zetten om ons zorgberoep zichtbaarder te maken bij andere zorgverleners en het grote publiek.

Ben je zo iemand, word dan lid via het formulier op de website.
Wil je als groep lid worden, contacteer ons via info@vbvd.be.

Lidmaatschap bij de VBVD biedt je heel wat voordelen, of je nu student bent, werkzoekend, werkzaam in de eerste lijn of als diëtist in loondienst. We lijsten de voordelen even voor je op:

 • Je wordt via de nieuwsbrief, de website en het tijdschrift op de hoogte gehouden van belangrijke (inter)nationale informatie over de VBVD, je beroep en de zorg.
 • In een commissie, provinciale afdeling, of de redactie van het tijdschrift kan je - volgens je persoonlijke specialisatie en/of interesse - netwerken met collega-diëtisten, andere zorgverleners en -organisaties, belangenorganisaties of overheidsinstellingen en je professionele kennis vergroten.
  Zo zijn recent 2 compendiums met voedingsaanbevelingen opgesteld en 2 flyers over “Wat doet de diëtist?” en “Wat kan de diëtist-diabeteseducator voor jou betekenen?” die te koop zijn op studiedagen en (binnenkort) via de website.
  Elke commissie en provinciale afdeling kan op de eigen webpagina doelen, realisaties en evenementen vermelden.
 • Je kan deelnemen aan de jaarlijkse “Week van de Diëtist” waarin we onze expertise extra in de kijker zetten dankzij een nationale campagne en diverse lokale initiatieven. Dit jaar hebben de VBVD en de UPDLF in de week van 19-25 maart  samen gewerkt rond het thema  "HAP-klaar advies voor al je voedingsvragen". Lees er alles over op de website en facebookpagina @WeekVanDeDietist. De 3 meest succesvolle initiatieven worden in het volgende tijdschrift vermeld.
 • Als student en werkzoekend diëtist kan je VBVD lid worden aan een voordelig tarief.
  Voor starters is er de vernieuwde “Startersgids voor diëtisten”, aangeboden door Unizo en de “Infobox voor paramedici” van het RIZIV om je wegwijs te maken in de reglementering. Beide publicaties vind je in de ledenzone.
 • Als lid geniet je een stevige korting op beide VBVD studiedagen om je wetenschappelijke bagage up-to-date te houden, je ontmoet collega's en maakt kennis met de nieuwste producten of diensten van de partners en sponsors.
 • Op de herfststudiedagen presenteren 7 afstuderende diëtisten, 1 uit elke hogeschool, hun bachelorproef! Gemiddeld nemen zo'n 200-250 diëtisten deel aan de VBVD studiedagen.
 • Je krijgt een abonnement (6 nummers per jaar) op het vaktijdschrift “Voeding en Diëtetiek”. Eerdere nummers zijn terug te vinden op de website en/of bij de redactie.
 • Je ontvangt 2 keer per jaar gratis het Nederlandse Tijdschrift “Voeding en Visie van “Academic Journals” met publicaties over voeding en metabolisme, praktijk en wetenschap. “Academic Journals” is in Nederland licentiehouder voor de vertaling, publicatie en distributie van geselecteerde artikelen uit Clinical Nutrition, het officiële tijdschrift van ESPEN (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism). 
 • Je hebt toegang tot de VBVD-website, met up-do-date en praktische info over regelgeving, wetenschappelijke artikels, praktische tools, het online tijdschrift, een online agenda, presentaties van de VBVD studiedagen, vacatures en in de toekomst nog zoveel meer. Daarnaast heb je uiteraard ook de gelegenheid om je eigen praktijkadres(sen) en specialisaties zichtbaar(der) te maken voor bezoekers en zorgvragers.
 • Je krijgt een sterke korting op het PEN (Practice-based Evidence in Nutrition) lidmaatschap: VBVD-leden betalen slechts € 75 (excl. taxen) i.p.v. € 560/jaar. PEN is een databank voor en door diëtisten met wetenschappelijk onderbouwde informatie, voedingsadviezen en materiaal ter ondersteuning van diëtisten in de praktijk.
 • VBVD partners en sponsors bieden je interessante aanbiedingen, zoals:
  • 40% korting op de Airfryer van Philips voor caloriearme bereidingen
  • 250 EUR korting op de opleiding “Masterclass zorgmanagement” van Unizo
  • 10-20% korting op studiedagen van nationale en internationale partnerorganisaties zoals Pit Actief, Han, Nutrimedes, Unizo
  • Korting op boeken bij Acco
  • Korting op verzekering beroepsaansprakelijkheid, brand- en autoverzekering van Protectas
  • Gratis BA aansprakelijkheidsverzekering voor begeleiding van stagiairs bij Protectas.

Tot slot, deze “Save the dates”

 • De VBVD organiseert in Leuven, Hasselt, Antwerpen en Brugge regionale infoavonden over malnutritieaanpak, de eerstelijnshervorming, eHealth en GDPR.  Het programma en de data vind je op de websitekalender www.vbvd.be.  Als VBVD lid kan je gratis deelnemen.  Mis deze unieke kans niet en word lid. 
 • De VBVD herfststudiedag van donderdag 29 november 2018 gaat door in het Provinciehuis te Leuven met als thema “Voeding en oncologie”. 

Zijn er na het lezen van deze info nog suggesties of vragen, neem dan contact met onze coördinatoren (rita.stiers@vbvd.be en annsofie.pusceddu@vbvd.be op 02 380 80 98). 
 

Word je lid, dan bouwen we samen verder aan een succesvolle toekomst voor elke diëtist.

Met vriendelijke groet,

Rian van Schaik
Voorzitter VBVD namens het VBVD team