Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten

VIVES studiedag - studiedag - Rol van de zelfstandige diëtist bij follow-up na bariatrische chirurgie

In samenwerking met het team "Obesitaschirurgie" van het AZ Sint-Jan in Brugge organiseert de opleiding Voedings- en dieetkunde VIVES deze studiedag die zich specifiek richt naar de zelfstandige diëtist.
23 apr

De vereiste follow-up bij de zelfstandige diëtist na bariatrische chirurgie verloopt soms matig omwille van het beperkte inzicht omtrent de chirurgische ingrepen, psychologische impact en de endocriene veranderingen. Daarnaast is de zelfstandig diëtist vaak niet bekend met de geformuleerde adviezen van de diëtisten obesitaschirurgie. Deze studiedag wil hierop inspelen en biedt een unieke inkijk op het ganse traject dat patiënten doorlopen in het AZ Sint-Jan in Brugge, zowel pre- als postoperatief.

Tijdens de studiedag worden praktijkgerichte adviezen gedeeld.
Het Centrum voor Obesitaschirurgie staat onder leiding van Dr. Bruno Dillemans en is wereldbekend door de opgebouwde expertise rond obesitaschirurgie. 
Het team Obesitaschirurgie wenst de follow-up van de patiënt na de ingreep te optimaliseren. Het is belangrijk dat de patiënt in zijn thuisomgeving goed opgevolgd wordt. De contactgegevens van de deelnemers van de studiedag worden vervolgens aan het team Obesitaschirurgie bezorgd, zodat er gericht kan doorverwezen worden naar een zelfstandige diëtist die woont in de buurt van de patiënt (maar de studiedag is toegankelijk voor alle diëtisten in België).
 
Het volledige programma en bijkomende praktische informatie vind je hier terug: https://www.vives.be/nl/opleidingen/gezondheidszorg/studiedag-rol-van-de-zelfstandige-di%C3%ABtist-bij-follow-na-bariatrische